کار با فیسبوک facebook

چطور با فیس بوک کار کنیم؟

برای آشنایی با نحوه تنظیمات فیس بوک و کار با فیس بوک حتما این مطلب را تا انتها بخوانید:

در فرایند انتشار یک پست، یا یک عکس یا … در فیس بوک تعیین گروه مخاطب نقش اساسی را در چگونگی دریافت اطلاعات به عهده دارد به طوریکه آشنایی با گروهای اصلی از اولویتهای صحیح کار با این سایت است دو تا از مهمترین گروهای از قبل تعریف شده عبارتند از:

– گروه Friends: شامل تمامی دوستان شما هستند (کسانی که به طریقی با مجوز به صفحه شما دسترسی دارند)
– گروه Public: به همه افرادی که به اینترنت دسترسی دارند اطلاق میشود.

شما در هر بار انتشار میتوانید گروههای مخاطب خود را انتخاب نمائید و به افراد یا گروه خاصی دسترسی دهید،توجه به این امر می تواند دیدگاه شما را نسبت به هر پست و افراد مختلف اختصاص داده شده به آن مشخص نموده و هویت اطلاعات به اشتراک گذاشته شما را برای مخاطبین هویدا نماید.
اگر تا کنون به این امر توجه نداشته اید و احتمال انتشار اطلاعات را به افرادی غیر از دوستان خود داده اید بهتر است موارد زیر را دنبال کنید:

جلوگیری از دیدن پستهای قدیمی Public شده در فیسبوک:

با این کار شما تمامی پستهای قدیمی خود را که سهواٌ یا عمدا بصورت عمومی (public) به اشتراک گذاشته شده اند را از دید عموم(افرادی که با شما دوست نیستند) خارج خواهید کرد و در اینحالت فقط دوستان شما به این پستها یا عکسها یا… دسترسی خواهند داشت.برای اینکار :
۱- وارد قسمت Privacy Setting شوید
۲- در بخش Limit the Audience for Past Posts کلیدManage Past Post Visibility را زده و سپس در پنجره باز شده Limit Old post را کلیک کنید.

جلوگیری از انتشار پست های جدید به صورت Public در فیسبوک 

شما با اینکار قادر خواهید بود از انتشار اطلاعات خود در آینده بصورت عمومی(public)مطمئن شوید و فقط در صورت صلاحدید خود ،Public را برای اشتراک اطلاعات خود انتخاب کنید.
۱- وارد قسمت Privacy Setting شوید
۲- در قسمت Control Your Default Privacy با انتخاب Friends یا Custom از اینکار مطمئن شوید:

مدیریت انتشارات پست ها در فیس بوک

۱- وارد قسمت Privacy Setting شوید
۲- در قسمت How you connect بعد از زدن Edit Setting، پیشنهاد میشود آیتمهای مختلف را براساس شکل زیر تنظیم نمائید

شما قادر خواهید بود برای هر کدام از آیتمهای زیر گروه مخاطب خود را مشخص نمائیدو تعیین کنید که آنها با شما چگونه در ارتباط باشند:

Who can lookup your profile by name or contact info?

چه افرادی دسترسی به پروفایل شما با نام یا اطلاعات تماس شما داشته باشند

Who can send you friend requests?

چه کسانی برای شما درخواست دوستی بفرستند

Who can send you Facebook messages?

چه کسانی قادر باشند که برای شما پیام الکترونیکی بفرستند

Who can post on your Wall?

چه گروهی بتوانند بر روی صفحه شما مطلب نوشته یا پستی اضافه کنند

Who can see Wall posts by others on your profile?

چه افرادی قادر باشند تا مطالب فرستاده شده توسط دوستان یا دیگران را بر روی صفحه شما ببینند
در قسمت آخر شما قادرید که نام یک یا چند نفر را با زدن coustom حذف یا اضافه کنید

جلوگیری از انتشار پست ها و عکس ها توسط افراد مختلف در صفحه فیس بوک شما

همانطوریکه می دانید افراد مختلف از جمله دوستان شما می توانند به راحتی با مراجعه به صفحه شما ،یک پست یا یک مطلب اضافه کنند، یا عکسی را که شما در آن حضور دارید را به صفحه شما اضافه(Tag) کنند.شما در اینحالت می توانید لیست افراد یا گروهی که می توانند اینکار را بکنند را محدود کنید:
۱- وارد قسمت Privacy Setting شوید
۲- در قسمت How tags work بعد از زدن Edit setting ،پیشنهاد میشود آیتم های مختلف را بر اساس شکل زیر تنظیم نمائید:

هر کدام از آیتم ها در زیر توضیح داده شده است:

Profile review of posts friends tag you in before they go on your profile (note: tags may still appear elsewhere on Facebook)

با on کردن این قسمت شما قادرید پستهای افرادی را که شما را با هر عنوان Tag کرده اند قبل از انتشار بر روی صفحه خود ببینید و تایید کنید. در این حالت Tab، Pending Post در صفحه شما ظاهر خواهد شد و شما قادرید هر کدام از این پست ها را قبول یا رد کنید:

مدیریت پروفایل در فیس بوک– (پنهان کردن لیست دوستان از پروفایل):

همانطور که می دانید صفحه Info شامل اطلاعات شما می باشد که در صورت ورود به آن صفحه قابلیت دسترسی توسط عموم را دارد شما میتوانید هر کدام از این آیتم ها مانند محل کار،محل تولد،علایق، زبان هایی که می توانید با آن صحبت کنید و … را برای افراد خاصی به نمایش در آورید برای اینکار:

۱- وارد قسمت Account Setting شوید
۲- بر روی Your profile در قسمت سمت راست منو(شکل زیر) کلیک کنید

 

- در صفحه باز شده هر کدام از آیتمها می تواند قابل تعریف برای دیدن توسط عموم،دوستان یا یک یا چند دوست خاص و یا هیچکس به غیر از خود شما باشد کافیست بر روی آیکون کنار هر آپشن کلیک کنید تا منوی مانند شکل زیر باز شود و شما را قادر به انتخاب لیست خاص برای تعریف کند.

 به عنوان نمونه در قسمت Friends and family، شما قابلیت حذف نمایش لیست خانواده یا دوستان خود را از دید عموم یا یک گروه خاص خواهید داشت، به طوریکه با انتخاب Only me از منوی باز شده سمت راست کنار هر آیتم، هیچکس به غیر از خود شما قابلیت دسترسی به لیست دوستان شما را نخواهد داشت(حذف لیست دوستان از دید بقیه).

 دیدن پروفایل فیسبوک شما از نگاه دوستان:

شما در هر لحظه می توانید پروفایل و صفحه خود را از نگاه دوستانتان ببینید یعنی می توانید تشخیص دهید که هر کدام از آنها اطلاعات شما را چگونه می بینند.برای اینکار کافیست بعد از رفتن داخل صفحه خود (کلیک بر روی اسم خود در بالای صفحه) و زدن View As …

و سپس با زدن نام دوست خود در صفحه باز شده صفحه خود را از دیدگاه ایشان مشاهده فرمائید:

 لیست ها در فیس بوک:

لیستها یک راه سریع برای سازماندهی و مدیریت نمایش پست ها، فیدها و… از دوستان عضو این گروه است.با تقسیم بندی دوستانتان در این گروها شما قادر خواهید بود با اضافه کردن هر پست ،گروه مخاطب خود را از طریق این لیستها تعریف کرده و به آنها دسترسی دیدن پست را بدهید در عین حال بتوانید مشخص کنید که پستهای انتشار داده شده کدام گروه از دوستانتان در صفحه اصلی شما نشان داده شود یا به کلی حذف گردد.

 لیست ها این قابلیت را دارند که توسط خود کاربر تعریف شوند اما چند نوع اصلی آن که توسط سیستم به صورت اتوماتیک برای شما تعریف می شود به صورت زیر می باشند:

 


Close Friends:
بهترین دوستان شما که می خواهید آنها را بیشتر در فیس بوک ببینید. دوستان عضو این لیست در صورت اضافه کردن هر نوع پست توسط شما داخل فیس بوک پیامی در اینخصوص دریافت خواهند کرد.
Restricted:
افراد عضو این مجموعه،دوستانی هستند که فقط پستهای عمومی شما را خواهند دید.این کاربران محدود شده ،مانند افرادی هستند که جز ء دوستان شما نیستند ولی شما قادر خواهید بود مانند قبل تمامی پستهای آنها را ببینید.حالتی مانند Block user می باشد با این تفاوت که این دوستان در صورت تمایل مجدد شما به لیست دوستهای شما باز خواهند گشت.در حالت اضافه کردن یا خارج کردن افراد به این گروه ، کاربر مذکور هیچ پیغامی در اینخصوص دریافت نخواهد کرد.لازم به ذکر است که پستهای کاربران عضو این گروه در ضفحه اصلی شما نشان داده نخواهد شد و برای دیدن آنها کافیست بر روی ناماین لیست در منوی سمت چپ صفحه کلیک کنید.

Family:
خانواده، دوستان و آشنایان نزدیک یا دور شما می توانند عضو این گروه باشند

تغییر دسترسی در Subscrptions فیس بوک:

آیا تا به حال به این قضیه فکر کرده اید که بتوانید پست ها، اخبار یا … یک نفر (از افراد معروف مانند روزنامه نگاران، هنرپیشه ها یا ورزشکاران یا …) را بدون اینکه با آنها درخواست دوستی داده باشید دریافت کنید؟
سرویس جدیدی که فیس بوک برای دریافت این اطلاعات (برای تمام کاربران خود) از شما برای کسانی که شما آنها را دوست دارید یا افرادی که خواهان پی گیری اخبار شما هستند دایر کرده است Subscriptions نام دارد.
برای فعال یا غیر فعال کردن این سرویس کافیست:
۱- بر روی اسم خود در منوی بالای فیس بوک کلیک کنید.
۲- در منوی سمت چپ بر روی subscriptions کلیک کنید.

۳- در صورتیکه قبلا به کاربران دیگر اجازه استفاده از اخبار خود بدون اینکه با شما دوست بوده باشند را نداده باشید در صورت تمایل برای انجام اینکار در صفحه باز شده Allow subscribers را کلیک کنید(در غیر این صورت برای تغییرات در دسترسی یا حذف این سرویس از پروفایل خود Edit settings را در سمت راست بالای صفحه بزنید)
۴- در صفحه باز شده شما قادر خواهید بود برای حذف سرویس در قسمت Subscribers آیتم off را انتخاب نمائید
۵- در صورتیکه تمایل دارید این سرویس برای عموم از پروفایل شما فراهم شود بعد از on کردن Subscribers،در قسمت های Comments , Notifications (چه افرادی بتوانند برای شما کامنت بگذارندیا فعالیتهای شما را پی گیری کنند) می توانید دسترسی های مختلف را به افراد مختلف از جمله دوستان، عموم، هیچ کس یا … بدهید.

۶- برای دریافت اطلاعات و اخبار افراد دیگر توسط شما بدون اینکه برای آنها درخواست دوستی بفرستید کافیست با مراجعه به پروفایل آنها در قسمت Subscriptions دکمه subscribe آنها راانتخاب کنید(البته در صورتیکه آنها این سرویس را قبلا فعال کرده باشند) تامنبعد اطلاعات و اخبار آنها در صفحه اصلی شما مانند بقیه دوستانتان نمایان شود.

حذف از لیست جستجوی عمومی فیسبوک:


در صورتیکه تمایل دارید در لیست جستجوی فیس بوک قرار نگیرید و نام و پروفایل شما در موتورهای جستجوی دیگر به عموم نشان داده نشود. کافیست موارد زیر را دنبال کنید. در این حالت نام و حضور شما برای افرادی غیر از دوستان شما غیر ممکن خواهد بود و کسانی که می خواهند در آینده شما را به لیست دوستان خود اضافه کنند باید از لیست دوستان شما، شما را شناسایی و اضافه کنند(Friends of Friends)

1- وارد قسمت Privacy Setting شوید
۲- در قسمت Apps and websites کلید Edit setting را بزنید
۳- در صفحه باز شده در قسمت Public search fun بعد از زدن Edit Settings وارد صفحه بعد شوید
۴- در صفحه Public search کافیست تیک Enable Public Search را بردارید.

 

در آخر از شما صمیمانه تقاضا دارم پس از ورود در هر محیطی علی الخصوص محیط های اجتماعی با شناخت کامل قوانین و راه و رسم و آداب و فرهنگ آن نسبت به معرفی خود و انتشار داده ها، یافته ها و حتی اطلاعات خصوصی خود، محل کار و خانواده تان اقدام نمائیم.

منبع: گویا آی تی